ICT in het Onderwijs

Hoe beheer ik mijn notifications?

Updated on

Notifications zijn de e-mailmeldingen die je ontvangt van updates in een cursus. Het gaat dus niet om de alerts in Brightspace zelf (zoals geuploade bestanden of ingeleverde opdrachten). Je kunt zelf aan- en uitzetten van welke cursussen en van welke cursusonderdelen je meldingen per e-mail ontvangt.

Studenten kunnen ook kiezen of ze meldingen per mail willen ontvangen. Docenten hebben hier geen invloed op. Het is een persoonlijke instelling binnen het Brightspace-account van de student.

We adviseren je om je studenten over deze instelling te informeren als je regelmatig Announcements gebruikt om met studenten te communiceren.

  1. Klik op je naam of je initialen/profielfoto in de minibar.
  2. Klik op Notifications.
  1. Vul onder Contact Methods in op welk e-mailadres je notifications wilt ontvangen (je wijzigt dus niet je e-mailadres in het systeem). Brightspace gebruikt automatisch je Radboudmailadres, omdat deze is gekoppeld aan je Brightspaceaccount. Als je dit wilt veranderen, klik je op Change your email settings, vul je het gewenste e-mailadres in en klik je op Save.
  2. Selecteer onder Summary of Activity of je dagelijks (Daily) of wekelijks (Weekly) een samenvatting van notifications van alle cursussen wilt ontvangen. Zo ja, dan kun je een tijd instellen waarop je de samenvatting ontvangt. Als je deze niet instelt, krijg je de e-mail automatisch om 0:00.
  3. Vink onder Instant Notifications aan van welke activiteiten je notifications wilt ontvangen. Dit geldt voor alle cursussen, tenzij je cursussen uitsluit onder Exlude Some Courses.

Wanneer je een nieuwe gebruiker van Brightspace bent, staan notificaties voor nieuwe en gewijzigde Announcements standaard aan. Je kunt dit zelf uitzetten door in het bovenstaande menu de vinkjes weg te halen.

  1. Vink onder Customise Notifications aan of je cijfers wilt ontvangen vanuit Grades en of je notifications wilt ontvangen van toekomstige cursussen.
  2. Selecteer onder Exclude Some Courses voor welke cursussen je geen notifications wilt ontvangen. Klik op Manage course exclusions en klik op het kruisje achter de naam van de cursus(sen) waarvan je geen notifications wilt ontvangen. Klik op Exclude All Courses om van geen enkele cursus notifications te ontvangen (ook handig als je veel cursussen hebt en alleen van een of enkele cursussen notifications wilt ontvangen). Als je de notifications van een cursus eerder hebt uitgezet en nu weer aan wilt zetten, zoek je de naam van de cursus op en klik je op het restart-notificationspictogram. Klik op Restore excluded courses om notifications voor alle cursussen te heractiveren.

Veel van de veranderingen en updates waarvoor je notifications kunt instellen zul je zelf doorvoeren. De reden dat je wel de optie hebt om overal notifications voor in te stellen, is dat studenten dezelfde opties voor notifications hebben als docenten. Voor hen zijn deze notifications waarschijnlijk relevanter dan voor jou als docent.

Previous Article Hoe pas ik mijn profiel aan?
Next Article Hoe pas ik mijn accountinstellingen aan?