ICT in het Onderwijs

Hoe preview ik mijn cursus als student?

Updated on

Als docent heb je de mogelijkheid om je cursus als student te bekijken (previewen).  Zo kun je zien hoe studenten je cursus zien. Ga bijvoorbeeld na of je de cursusinhoud op een heldere wijze gepresenteerd hebt, of controleer of je als student op basis van de getoonde informatie in het gradebook begrijpt hoe cijfers berekend worden.  

De previewoptie geeft je alleen een overzicht van hoe studenten je cursus zien: je eigen gebruikersrol kan van invloed zijn op wat je ziet in de studentweergave. Je kunt in deze modus bijvoorbeeld niet een quiz invullen of een assignment inleveren; daarvoor heb je een dummystudentaccount nodig.  

  • Klik in de minibar op je naam en dan op View as student (of klik op Change en kies Student).
  • Je landt op de cursushomepage. Hier kun je aan het tweepijlenpictogram voor je naam zien dat je de cursus nu als student bekijkt. Dat betekent ook dat alle bewerkingsknoppen die je normaliter tot je beschikking hebt, nu verdwenen zijn.
  • Navigeer naar de cursusonderdelen (Content, Activities, Grades) die je in de studentweergave wilt bekijken.  
  • Als je de studentweergave wilt afsluiten, klik je opnieuw op je naam en vervolgens op het kruisje.

Items (zoals (sub)modules) die je als docent de status Draft hebt gegeven, zijn niet zichtbaar in de studentweergave; studenten weten dus niet dat deze bestaan. Als een (sub)module gepubliceerd (Published) is, maar diens releasedatum in de toekomst ligt, dan zien studenten wel de naam van die module (bijvoorbeeld: Lesmateriaal tweede semester), maar hebben ze er nog geen toegang toe. Hier kun je bewust gebruik van maken: je kunt studenten zo een hint geven van wat op de planning staat, zonder de daadwerkelijke inhoud van de module al prijs te geven. Items met een release condition zie je ook niet in de preview modus.

Previous Article Hoe worden studenten in- en uitgeschreven voor cursussen en groepen?
Next Article Hoe doorloop ik mijn cursus als student?