ICT in het Onderwijs

Hoe koppel ik een grade item en/of rubric aan een discussion topic?

Updated on

Wanneer je een discussion wilt beoordelen, kun je dit doen aan de hand van een rubric en/of een grade item. Door een grade item aan een discussion topic te koppelen, kun je Brightspace automatisch de beoordeling voor het discussion topic laten meenemen in het eindcijfer.  

Lees het artikel Hoe maak ik een Grade Item? als je nog niet bekend bent met grade items en wilt weten hoe je een grade item aanmaakt. Je leest hoe je een discussion topic beoordeelt in het artikel Hoe beoordeel ik een discussion topic (grade item, rubric)?

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Discussions.
 1. Klik op het pijltje achter het discussion topic waaraan je een grade item wilt koppelen.
 2. Klik op Edit Topic.
 1. Navigeer naar Assessment (derde tabblad).
 2. Selecteer in het dropdownmenu onder Grade Item het grade item dat je aan het discussion topic wilt koppelen. Klik op New Grade Item om in een nieuw venster een nieuw grade item te maken.
 3. Vul een Out Of Score in (maximaal aantal te behalen punten). Zorg ervoor dat het maximum aantal punten dat je hier toevoegt gelijk is aan het maximum punten in het grade item (en die van de rubric, als je die gebruikt).
 4. Wil je gebruik maken van een rubric? Klik dan op Add rubric of op Create Rubric in New Window om terplekke een nieuwe rubric te maken.
 5. Vink Allow assessment of individual posts aan als je individuele posts binnen een discussion topic afzonderlijk wilt kunnen beoordelen en selecteer in het dropdownmenu welke beoordelingsmethode je wilt gebruiken. Het discussion topic krijgt dus een beoordeling aan de hand van de beoordelingen op elke afzondelijke post. Als je deze optie niet aanvinkt, beoordeel je de score van een student op het topic in zijn geheel.
 6. Als je hebt aangevinkt dat je individuele posts gaat beoordelen, kun je Include unassessed posts in the calculated topic score as zero aanvinken als je ook onbeoordeelde posts mee wilt nemen in de beoordeling voor het topic. Onbeoordeelde post tellen nu mee als nul punten.
 7. Klik op Save and Close.

Wanneer een grade item reeds is gebruikt voor een andere activity, staat het niet meer in het dropdownmenu.

 • In het Discussionsoverzicht zie je aan het sleutelicoontje of je een grade item aan een discussion hebt gekoppeld.  
Previous Article Hoe beheer ik mijn discussions?
Next Article Hoe beoordeel ik een discussion topic of post (grade item, rubric)?