ICT in het Onderwijs

Hoe stel ik restrictions in voor een Assignment?

Updated on

 • Klik op Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Assignments. Je landt nu op de Assignments homepage. Hier zie je alle assignments die je hebt aangemaakt.
 1. Klik op New Assignment om een nieuwe assignment aan te maken.
 2. Klik achter de gewenste assignment op het pijltje om het snelmenu te openen.
 3. Klik op Edit Assignment om de assignment te bewerken.
 • Klik op het pijltje van het tabblad Availability Dates & Conditions om deze open te klappen.

 

 1. Kies bij Start Date vanaf wanneer studenten de assignment kunnen inleveren.
 2. Kies bij End Date vanaf wanneer studenten de assignment niet langer kunnen gebruiken.
 3. Klik op Visible with access restricted. Je krijgt dan drie opties:

De keuze die je hier maakt, bepaalt of en hoe de studenten de assignment zien voor de Start Date en na de End Date.

 • Kies je voor Visible with access restricted, dan kunnen studenten de assignment wel zien in de lijst, deze niet openen.
 • Kies je voor Visible with submission restricted, dan kunnen studenten de assignment wel openen, maar nog niet inleveren.
 • Kies je voor Hidden, dan is de assignment helemaal niet zichtbaar voor studenten.
 • Als je Add availability dates to Calendar aanvinkt, verschijnen de start en end date ook in de Brightspace Calendar.
 • Klik op Done om je keuze te bevestigen

Het is mogelijk om voor de restricties een andere keuze te maken voor wat de studenten zien voor de Start Date en na de End Date. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de assignment voor de Start Date helemaal niet zichtbaar te maken en na de End Date wel zichtbaar te houden, maar zonder de mogelijkheid om de assignment nog in te leveren.

Als je bij de Start Date aanvinkt dat je de availability dates wilt toevoegen aan de Calendar, gebeurt dat automatisch ook bij de End Date  en andersom. Hetzelfde geldt voor wanneer je het vinkje weer weghaalt.

Je kunt ook een standaard instellen voor de zichtbaarheid van alle toekomstige assignments.

 • Klik daarvoor op Administration en daarna op Course Admin.
 • Onder het kopje Site Setup staat Availability Dates Defaults. Als je daarop klikt kom je in een menu waar je de standaardinstellingen kunt beheren.
 • Als je voor een specifieke opdracht een andere instelling wilt, kun je dat bij die opdracht makkelijk aanpassen via Edit Assignment zoals hierboven beschreven.

Release conditions en Special Access

In het tabblad Availability Dates & Conditions heb je ook nog de mogelijkheid om:

 1. Eventueel release conditions toe te voegen.
 2. Onder Special Access te selecteren of bepaalde studenten aangepaste toegang tot de assignment krijgen door op Manage Special Access te klikken.

Manage Special Access

Klik in het tabblad Availability Dates & Conditions onder Special Access op Manage Special Access. Er opent zich het volgende venster:

Vervolgens kun je kiezen tussen:

 • Selecteer Allow users with special access to submit outside the normal availability dates for this folder als voor bepaalde studenten andere data gelden.
 • Selecteer Allow only users with special access to see this folder als enkel bepaalde studenten deze folder mogen zien.
 • Klik op Add Users to Special Access om studenten te kiezen die speciale toegang hebben. Er opent zich het volgende venster:
 1. Als je wilt dat bepaalde studenten een andere deadline hebben dan de rest van de groep, stel dan onder Due Date een aangepaste deadline in.
 2. Als je wilt dat enkel bepaalde studenten de assignment kunnen zien, vul dan een aangepaste Has Start Date en/of Has End Date in.
 1. Maak gebruik van de zoekopties om de studenten te vinden die vallen onder de aangepaste toegang:
  • Selecteer in het dropdownmenu onder View By of je onder alle studenten in de cursus wilt zoeken (User) of in een bepaalde groep (Groups) en klim op Apply. Als je gekozen hebt voor een groep, kun je vervolgens in het dropdownmenu selecteren in welke groep je wilt zoeken (klik wederom op Apply).
  • Vul in de zoekbalk (een deel van) de naam of het studentnummer van de gewenste student in om deze snel te vinden. Klik vervolgens op enter (op je toetsenbord) of op het vergrootglasicoon.
 2. Selecteer de gewenste student(en). Vink het bovenste hokje aan om alle studenten in het zoekfilter te selecteren.
 3. Klik op Save om terug te keren naar de Edit Assignment pagina.

Door op groep te zoeken, kun je gemakkelijk een hele groep binnen de cursus aangepaste toegang geven zonder dat je elke student individueel hoeft op te zoeken en toe te voegen.

Wil je tijdens de cursus de end date aanpassen voor studenten met aangepaste toegang? Dan doe je dit door nogmaals te klikken op Add users to Special Access. Hier pas je de end date aan, selecteer je alle studenten voor wie deze nieuwe datum geldt en klik je op Save. Je past dus niet de end date van de assignment aan! Als je de end date voor de gehele assignment aanpast, wordt dit niet doorgevoerd voor de studenten met aangepaste toegang.

Previous Article Hoe maak ik een nieuwe categorie of beheer ik mijn categorieën?
Next Article Hoe gebruik ik Assignments voor groepen?