ICT in het Onderwijs

Wat is de relatie tussen OSIRIS en Brightspace?

Updated on

OSIRIS wordt gebruikt voor de cursusadministratie en is daarnaast de enige officiële bron voor cijferregistratie van studenten. Cijfers kun je registreren Brightspace, mits je de cijfers ook in OSIRIS registreert.

In OSIRIS ligt per collegejaar per cursus vast welke docenten in welke rol betrokken zijn bij een cursus. Op basis van deze informatie worden via de koppeling docenten, collega's (Observers) en eventueel studentassistenten voor de juiste Brightspacecursussen (Course Offerings) ingeschreven. In het artikel Hoe werken rollen in Brightspace? lees je meer over welke rol in OSIRIS tot welke Brightspacerol leidt.

Studenten worden op basis van hun OSIRIS-inschrijvingen automatisch ingeschreven voor de corresponderende Brightspacecursussen. Ook worden zij automatisch voor groepen binnen een cursus ingeschreven, indien je in OSIRIS bij de werkvorm hebt aangegeven dat de groepen naar Brightspace moeten worden overgezet. Lees meer over het in- en uitschrijven voor cursussen en groepen.

Voor meer informatie over de relatie tussen OSIRIS en Brightspace, lees je het artikel Hoe wordt een cursus aangemaakt in Brightspace? 

Previous Article Kan ik in Brightspace gebruik maken van een teststudent?
Next Article Waar kan ik terecht met vragen of voor support?