ICT in het Onderwijs

Hoe pas ik de beoordeling aan na het aanpassen van een quizvraag?

Updated on

Het kan gebeuren dat je een quizvraag wilt aanpassen, nadat studenten de quiz hebben gemaakt. Je kunt er bijvoorbeeld achter komen dat je een verkeerd antwoord hebt geselecteerd als juist antwoord, waardoor de score van de studenten niet klopt. Het wijzigen van een beoordeling op een quizvraag gebeurt in twee stappen:

 1. De vraag corrigeren
 2. Je werkt de scores bij

De vraag corrigeren

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Quizzes.
 1. Klik op het pijltje achter de quiz waarin je een vraag wilt aanpassen.
 2. Klik op Edit.
 • Klik op Add/Edit Questions.

Wanneer je vragen wil aanpassen nadat studenten eerder al de quiz hebben gemaakt krijg je een waarschuwingsmelding. Bij het aanpassen van de vragen worden niet automatisch de scores aangepast, hoe je dat wel doet lees je onder Scores voor eerdere pogingen aanpassen.

 1. Klik op het pijltje achter de vraag die je wilt aanpassen.
 2. Klik op Edit.
 1. Vul het juiste antwoord in/pas het antwoord aan. In het voorbeeld hierboven is bij een multiple choice vraag het juiste antwoord aangevinkt.
 2. Klik op Save. Als je de vraag in meerdere quizzes en/of surveys hebt gebruikt, vraagt Brightspace of je de aanpassing overal wilt doorvoeren of alleen in de betreffende quiz. Vink de gewenste quizzes/surveys aan en klik nogmaals op Save. NB: als je de aanpassing overal doorvoert, betekent dit niet dat de scores overal automatisch worden geüpdatet.
 • Klik op Done Editing Questions om terug te keren naar de quiz. Klik vervolgens op Save and Close om de aanpassingen in de quiz op te slaan en deze te sluiten.

Je kunt instellen dat de scores die je gaat updaten automatisch in het grade book worden gezet. Hiervoor moet je een grade item hebben gekoppeld aan de quiz en moet je instellen dat scores automatisch worden geëxporeerd naar het grade book als je deze publiceert. Hoe je dit doet, lees je in het artikel Hoe koppel ik een grade item aan een quiz?

Scores voor eerdere pogingen aanpassen

 1. Klik nogmaals op het pijltje achter de quiz die je hebt aangepast.
 2. Klik op Grade.
 1. Navigeer naar Questions (derde tabblad).
 2. Selecteer Update All Attempts.
 3. De aangepaste vraag staat in de question list.
 4. De vraag met het incorrecte antwoord staat onder Questions that are not in the quiz anymore. Klik op de incorrecte vraag.

Je ziet eerst een overzicht van de pogingen van studenten die deze vraag al hebben gemaakt.

 1. Onder Grading Type selecteer je Give to attempts with answers om aan te geven voor welk antwoord Brightspace punten moet geven. In het voorbeeld kregen studenten eerst een punt bij het invullen van antwoord 3. Antwoord 2 is echter het juiste antwoord, en dus vul je hier in dat studenten een punt krijgen als ze antwoord 2 hebben gekozen. Vul dus achter Give to attempts with answer 2 1 points in. 
 2. Voeg in de HTML-editor eventueel een beschrijving toe waarom je de het antwoord hebt aangepast.
 3. Klik op Save. Brightspace vraagt om een bevestiging dat je de scores voor de pogingen wilt updaten. Klik op Yes.
 4. Klik op Go Back to Questions.
 1. Navigeer naar Attempts (tweede tabblad).
 2. Zorg ervoor dat alle pogingen gepubliceerd zijn door de pogingen aan te vinken en vervolgens op Publish Feedback boven de tabel te klikken.

De student ziet direct in Quizzes de nieuwe score voor elke gemaakte quiz, en in Grades het nieuwe cijfer.

Previous Article Hoe beoordeel ik een quiz (grade item)?
Next Article Quiz Statistics: waar vind ik ze en wat laten ze zien?