ICT in het Onderwijs

Hoe kopieer ik componenten uit de ene cursus naar een andere cursus?

Updated on

Het is mogelijk om zowel de structuur van een cursus als de inhoud (modules en activities) naar een andere cursus te kopiëren, waardoor je bijvoorbeeld verschillende cursussen op dezelfde manier kunt structureren of Activities in meerdere cursussen kunt inzetten.

 • Ga naar Administration in de navbar van je cursus.
 • Klik op Course Admin.
 • Klik op Import/Export/Copy Components.
 1. Selecteer Copy Components from another Org Unit om onderdelen uit een andere cursus te kopiëren naar jouw cursus. Zoek vervolgens de cursus van waaruit je onderdelen wilt kopiëren (Search for offering).
 2. Heb je een uitgebreide cursus waarin je gebruik maakt van (groeps)restricties, release conditions en/of interne koppelingen? Kies dan voor Copy All Components om alle onderdelen uit de cursus te kopiëren naar jouw cursus. 
 3. Wil je enkele onderdelen uit een andere cursus kopiëren? Kies dan voor Select Components om zelf te kiezen welke onderdelen je wilt kopiëren.

Als je een Content topic kopieert, wordt het pad naar dat topic meegekopieerd (dus ook de (sub)module).

Wil je een rubric uit de ene cursus ook gebruiken in een andere cursus? Het is belangrijk dat je hierbij de associaties met de rubric uit de broncursus niet meekopieert. Hoe je dit doet, lees je in het artikel: Hoe kopieer ik een rubric uit de ene cursus naar een andere cursus?

Select components

Je gebruikt deze optie om cursusonderdelen te kopiëren als je een of enkele items wilt kopiëren van de ene in de andere cursus.

Bovenin zie je een overzicht van de onderdelen in de huidige cursus.

 1. Klik op Hide the current course components om het overzicht te verbergen.
 2. Klik op het icoon onder View Detail om in een popup scherm de items van dat specifieke onderdeel in de huidige cursus te bekijken.

Onderin kun je kiezen welke onderdelen je van de geselecteerde broncursus wilt kopiëren. Je kunt alle items van dat onderdeel kopiëren of afzonderlijke items selecteren.

 • Kies je voor afzonderlijke items, dan kun je in de vervolgschermen aanvinken welke specifieke items je wilt kopiëren. Let er op dat je bij het kopiëren van Course Files van het type html, waar afbeeldingen in de lopende tekst zijn opgenomen, je ook de gekoppelde bronbestanden meeneemt.

In het laatste scherm krijg je een bevestiging van het aantal te kopiëren onderdelen.

 1. Vink de optie Offset Dates aan om de gekoppelde data van alle onderdelen te verschuiven.
 2. Klik Finish om de geselecteerde onderdelen te kopiëren. Dit kan even duren, afhankelijk van de grootte en het aantal onderdelen dat je kopieert. 

 

Let bij het kopiëren van assignments op of je te maken hebt met  de onderstaande situatie:

 • Het kopiëren van losse assignments die gekoppeld zijn aan een Brightspace rubric.
  In dit geval moet je zowel de assignment als de bijbehorende Brightspace rubric kopiëren. Als je alleen de assignment kopieert zonder expliciet de bijbehorende rubric mee te nemen, lijkt het in de doelcursus alsof de rubric wel is meegekopieerd. Bij Assignment Properties staat namelijk nog steeds een verwijzing naar de rubric. Wanneer je daarop klikt krijg je echter een foutmelding.
Previous Article Hoe verberg of maak ik cursusinhoud zichtbaar voor studenten?
Next Article Copy Course: hoe kopieer ik de structuur en inhoud van een cursus naar een andere cursus?