ICT in het Onderwijs

Hoe beheer ik Announcements?

Updated on

Announcements kun je gemakkelijk bewerken, ordenen of verwijderen vanaf de Announcements homepage. Op de Announcements homepage vind je een overzicht van al je gepubliceerde en ongepubliceerde announcements. 

 1. Klik op het pijltje achter Announcements.
 2. Klik op Go to Announcements Tool.
 1. Klik op het pijltje achter een Announcement om deze:  
  • te bewerken (Edit); Je hebt dezelfde opties als bij het aanmaken van een Announcement.
  • te bekijken (View);
  • onzichtbaar te maken op Course Home (Dismiss from Widget);
  • bovenaan vast te pinnen (Pin to top); Deze announcement blijft dan bovenaan staan op de homepage van de cursus, ook als je een nieuwe announcement toevoegt.
  • te verwijderen (Delete);
  • te kopiëren (Copy). Hoe dat werkt, lees je in de handleiding over het aanmaken van een Announcement.
  • te kopiëren naar één of meerdere andere cursussen (Copy to Other Courses). Hoe dat werkt, lees je ook in de handleiding over het aanmaken van een Announcement.
 2. Om meerdere announcements in een keer te verwijderen, selecteer je de gewenste announcements door de selectievakjes voor de announcements aan te vinken. Klik vervolgens op Delete.
 3. Je selecteert alle announcements in een keer met het selectievakje naast Title. Klik vervolgens op Delete.
 4. Wil je een verwijderde announcement terughalen? Klik dan op More Actions en vervolgens op Restore. Selecteer de announcements die je wilt terugzetten en klik op Restore.

Bij het bewerken van een announcement kun je ervoor zorgen dat alle deenemers van je cursus direct een notificatie krijgen van de geüpdatete announcement. Vink hiervoor in het Edit Announcement scherm (via het uitklappijltje van een announcement --> Edit) de optie Major edit - send a notification and restore it for those who dismissed it aan (onder de HTML-editor).

Previous Article Hoe maak ik een Announcement aan?
Next Article Hoe maak ik berichten persoonlijker met replace strings?