ICT in het Onderwijs

Hoe beoordeel ik een assignment offline?

Updated on

Assignments downloaden en beoordelen

Je kunt assignments van studenten downloaden om ze offline te beoordelen. Nadat je de assignments offline hebt beoordeeld, update je de wijzigingen weer in Brightspace. Vervolgens kun je een score toekennen en de beoordeling en feedback publiceren voor je studenten.

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Assignments.
 • Klik op de assignment waarvan je de ingeleverde opdrachten wilt beoordelen.
 1. Filter de opdrachten op student (User) of groep (Groups). Zo kun je gemakkelijk alle opdrachten van de studenten in een bepaalde groep downloaden (als er bijvoorbeeld meerdere docenten in de cursus opdrachten beoordelen, kun je per docent een of meerdere groepen beoordelen). Klik op Apply. Als je hebt gekozen voor groups kies je vervolgens van welke groep je de opdrachten wilt zien.
 2. Klik op Show Search Options voor meer filteropties.
 3. Selecteer in het dropdownmenu Users with submissions om alleen de studenten te zien die de opdracht hebben ingeleverd.
 4. Selecteer de opdrachten die je offline wilt beoordelen. Selecteer alle opdrachten in een keer door op het hokje bovenaan te klikken.
 5. Klik op Download. Er verschijnt een nieuw venster.

Je kunt alleen de opdrachten downloaden van de studenten die worden weergegeven op de huidige pagina. Rechtsonderin kun je het aantal weergegeven studenten op 200 zetten. Dit betekent dus dat je in één keer de opdrachten kunt downloaden van maximaal 200 studenten.

 • Klik op de bestandsnaam om het zip-bestand te downloaden op je computer (of ander apparaat). De download verschijnt onderin dit venster.
 • Klik op Close om het venster te sluiten.
 • Open het zip-bestand. Je ziet een aparte map voor elke student. Je kunt de assignments nu openen en beoordelen in het gewenste programma.
 • Sla je feedback op in dit bestand (verander de bestandsnaam of -locatie dus niet).

Verander de structuur en de namen van de mappen en bestanden binnen de download niet (inclusief de index). Anders kun je de bestanden niet gemakkelijk importeren terug in Brightspace.

Studenten kunnen hun assignments inleveren in verschillende bestandstypen, zoals een Word-bestand of een PDF-bestand. Als je de bestanden in een bepaald type wilt, geef dit dan van tevoren aan bij je studenten (bijvoorbeeld een Word-bestand, zodat je alle assignments van feedback kunt voorzien met de correctiefunctie in Word).

Je kunt de offline beoordeelde assignments weer uploaden in Brightspace per student, of allemaal tegelijk. De nagekeken assignments verschijnen als bijlage bij de ingeleverde assignments in Brightspace.

Beoordeling uploaden per student

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Assignments.
 • Klik op de assignment waarvan je de opdrachten hebt beoordeeld.
 • Klik op de ingeleverde opdracht waaraan je de offline beoordeling wil toevoegen.
 1. Vul de score in die de student heeft behaald.
 2. Klik op het Add a File icoon.
 • Klik op My Computer.
 1. Klik op Upload en zoek het juiste bestand.
 2. Klik op Add. Je feedback is nu toegevoegd.
 • Klik op Publish/Update om de beoordeling vrij te geven aan de student.
 • Klik op Save Draft/Retract als de student de beoordeling nog niet mag zien.

Als je een grade item hebt gekoppeld aan de assignment, zet Brightspace bij het publiceren van de feedback de behaalde score automatisch in het grade book. Ook de feedback gaat naar het grade book, maar de bijlage kun je alleen via de assignment bekijken of downloaden.

Bulkupload

Je kunt de beoordelingen voor alle assignments ook in een keer uploaden. De beoordelingen komen dan als bijlage bij de betreffende assignments te staan.

 • Navigeer naar Activities in de navbar van je cursus.
 • Klik op Assignments.
 • Klik op de assignment waarvan je de opdrachten hebt beoordeeld.
 • Klik op Add Feedback Files.
 • Klik op Upload en zoek het zip-bestand met de beoordeelde assignments. NB: dit is hetzelfde zip-bestand met te beoordelen opdrachten dat je eerst hebt gedownload vanuit Brightspace.
 • Vink Overwrite Duplicate Files aan als je wilt dat identieke bestanden (bestanden die je al een keer eerder hebt geüpload) worden vervangen.
 • Klik op Add. Je ziet onderin je scherm een melding als de bestanden zijn toegevoegd en hoeveel bestanden zijn toegevoegd. NB: afhankelijk van het aantal en de grootte van de bestanden kan dit even duren.

Klik op een assignment om de bijlage te zien en eventueel een cijfer toe te voegen en/of de feedback te publiceren, zodat de student deze kan zien.

Het kan voorkomen dat Brightspace de bestanden die je uploadt niet herkent en niet kan koppelen aan een student. Je krijgt dan de vraag of je de bestanden handmatig wilt matchen aan de studenten.

Als je feedback uploadt, staat deze automatisch op Draft. De studenten kunnen de bijlages met de feedback dus niet direct zien. Je kunt de feedback publiceren per student, of alles tegelijk.

Om de feedback voor alle studenten te publiceren, klik je op Publish All.

Als je al eerder feedback of een beoordeling hebt gepubliceerd voor een student, staat de status al op Published. De student kan de nieuwe feedback echter pas zien als je deze herpubliceert (Update). Dit kun je doen met Publish All of in de opdracht zelf.

Previous Article Hoe beoordeel ik een assignment (grade item, rubric)?
Next Article Hoe beoordeel ik een groepsopdracht?