ICT in het Onderwijs

Hoe maak ik een informatieblok (File) in een cursus?

Updated on

Onder Content structureer je je cursus en voeg je cursusmateriaal toe, zoals een informatieblok (File). Je voegt deze toe aan een (sub)module en elk nieuw informatieblok vormt een topic binnen deze (sub)module. In het informatieblok plaats je tekst, media en/of links, waarmee je de student informeert over een bepaald onderdeel en eventueel linkt naar bijvoorbeeld een activity.

  • Navigeer naar Content in de navbar van je cursus.
  1. Ga naar de (sub)module waaraan je een informatieblok wilt toevoegen.  
  2. Klik op Upload/Create.
  3. Klik op Create a File. De HTML-editor opent in een nieuw venster.

Graders in de cursus kunnen vanuit Content geen attachments downloaden. Als je een assignment toevoegt aan Content en de instructies in de file in Content plaatst, kunnen zij deze dus niet gebruiken bij het beoordelen van de opdracht. Als graders de attachment nodig hebben, moet je de deze dus niet hier toevoegen aan Content, maar aan de opdracht in Assignments. Hoe je een attachment toevoegt aan een assignment lees je in het artikel Hoe maak ik een assignment?

  1. Vul een titel in.
  2. Plaats een beschrijving. Voeg eventueel (video)bestanden toe, maak een quick link naar andere content of plaats een formule. Lees hierover meer in het artikel Wat is de Editor?
  3. Pas eventueel aan waar je de File wilt plaatsen in de mappenstructuur van je cursus. Deze mappenstructuur vind je en maak je aan onder Manage Files.
  4. Klik op Save and Close om het topic te plaatsen of op Save om de opdracht tussendoor op te slaan.
  • Je kunt een File terugvinden in Manage Files. Via Add Content Topic kun je de File gemakkelijk in meerdere (sub)modules plaatsen. Als je dus eenzelfde pagina in meerdere (sub)modules wilt gebruiken, hoef je deze maar een keer aan te maken. Daarna plaats je hem gemakkelijk op meerdere plekken in je cursus.
  • Als je wilt weten hoe je eigenschappen van het topic kunt aanpassen of het topic kunt verplaatsen, lees dan het artikel Hoe pas ik de eigenschappen van een topic aan of hoe verplaats ik een topic?
Previous Article Hoe gebruik ik Course Schedule?
Next Article Hoe voeg ik documenten toe aan een cursus?