ICT in het Onderwijs

Hoe kan ik iets uitproberen in Brightspace?

Updated on

In Brightspace heeft elke docent (rol) toegang tot een eigen persoonlijke experimenteeromgeving (Sandbox). Hierin kun je alle functionaliteiten vrij uitproberen: je acties hebben geen consequenties voor bestaand onderwijs en alle wijzigingen in de Sandbox zijn alleen voor jou zichtbaar (en voor degenen die je zelf hebt toegevoegd).


Experimenteer bijvoorbeeld met manieren om informatie te presenteren, studenten te toetsen of interactie tussen studenten te bevorderen. (Sub)modules en items die je naar tevredenheid in je Sandbox hebt gebouwd, kun je gemakkelijk kopiëren naar je Brightspacecursus.

Let op: de Sandbox bevindt zich in de productie-omgeving van Brightspace. Standaard heb je alleen zelf toegang. Eventuele andere Brightspacegebruikers die je toevoegt, zijn daadwerkelijke Brightspacegebruikers. We adviseren dit uitsluitend in overleg te doen met de betreffende perso(o)n(en). Zodra een persoon is toegevoegd aan jouw Sandbox, verschijnt jouw Sandbox tussen de cursussen van de persoon en heeft de betreffende persoon onmiddellijk toegang tot jouw Sandbox.

Previous Article Zijn de handleidingen ook beschikbaar in het Engels?
Next Article Kan ik collega’s toevoegen aan mijn Sandbox?