ICT in het Onderwijs

Hoe maak ik een cursus actief/inactief?

Updated on

Een cursus in Brightspace die door de koppeling met OSIRIS is aangemaakt, is standaard actief. De start- en einddatum van de Brightspacecursus worden niet via de koppeling ingevuld. Als je nog aan de inhoud of structuur van de cursus wilt sleutelen, kun je ervoor kiezen om de cursus nog even dicht te zetten voor studenten en deze bijvoorbeeld pas een week voor aanvang van de colleges beschikbaar te maken.

Eventuele updates vanuit de OSIRIS-koppeling zullen de cursusstatus en opgegeven start- en einddatum niet overschrijven.

  • Navigeer naar Administration in de navbar van je cursus.
  • Klik op Course Admin.
  • Klik op Course Offering Information onder Site Setup.

Je kunt de cursus op twee manieren verbergen voor studenten:

  1. Een start- en/of einddatum instellen.
  2. De cursus op inactief zetten.

Kies bij voorkeur voor optie 1: gebruik een startdatum en niet een statuswijziging (actief/inactief) om de cursus dicht te zetten, zodat je naar studenten communiceert dat de cursus wel bestaat maar nog niet beschikbaar is. Bovendien loop je dan niet het risico te vergeten de cursus actief te maken.

  1. Verbind een startdatum (en eventueel einddatum) aan je cursus: vink Course has start date aan en specificeer de datum en tijd waarop de cursus toegankelijk wordt voor studenten. Studenten zien de cursus dan op hun homepage (als ze deze hebben gepind) en op de cursusbanner de startdatum, maar hebben nog geen toegang tot de inhoud.
  2. Als je toch de cursus op inactief wilt zetten, vink dan Course is active uit. NB: vergeet niet het vinkje weer te plaatsen wanneer je studenten toegang tot de cursus wilt geven. Een cursus die op inactive staat, is niet zichtbaar voor studenten!

Cursussen met een startdatum zijn wel zichtbaar voor studenten. Op de homepage wordt de cursus grijs weergegeven totdat de cursus start. De startdatum is in de omschrijving te vinden.

Previous Article Hoe werken rollen in Brightspace?
Next Article Hoe geef ik iemand toegang tot mijn cursus?