ICT in het Onderwijs

Veelgestelde vragen Ouriginal (Urkund)

Updated on

Wat is de Ouriginal Webinbox omgeving en waarvoor kan ik het gebruiken?

Ouriginal maakt een analyse-adres aan voor die persoon die een assignment koppelt aan Ouriginal via Brightspace. Dit analyse-adres is een mailadres dat is gekoppeld aan een mailboxomgeving: de Ouriginal Webinbox.

In deze omgeving kan je als docent vooral je eigen instellingen beheren en een overzicht zien van alle ingeleverde documenten. Het is niet mogelijk om documenten in deze omgeving te bewerken en ze zijn ook niet geordenend naar assignment en cursus. Het is beter om via Brightspace te werken en de Webinbox niet te gebruiken.

Ik kan niet inloggen in de Ouriginal Webinbox, wat nu?

  • Voordat je gebruik kan maken van de Ouriginal Webinbox moet je eerst in Brightspace een Assignment koppelen aan Ouriginal. Daarna is je e-mail adres bekend bij Ouriginal.
  • Je vraagt daarna een wachtwoord reset aan voor de Ouriginal Webinbox. Hoe je dit doet lees je in de handleiding Hoe werk ik met de Ouriginal (Urkund) Webinbox?

Lukt het dan nog niet, neem contact op met je TIP of met Functioneel Beheer DLO via [email protected], en geef daarbij je naam en e-mailadres, zoals bekend in Brightspace, op.

Moet ik als docent zelf Ouriginal koppelen aan een assignment of kan iemand anders dat doen?

  • Ouriginal maakt eenmalig een analyse-adres aan voor die persoon die een assignment koppelt aan Ouriginal via Brightspace. Dit analyse-adres is een mailadres dat is gekoppeld aan een mailboxomgeving; de Ouriginal Webinbox. De documenten in deze Webinbox omgeving zijn alleen beschikbaar voor de eigenaar van de mailbox.
  • Het is dus niet noodzakelijk om als docent zelf de koppeling te maken met Ouriginal. Behalve als je alle documenten bij elkaar wilt houden in 1 inbox, of als je om bepaalde reden niet wil dat een persoon documenten in een eigen inbox heeft staan.
  • De plagiaatscores, plagiaatrapporten en ingeleverde documenten zijn door andere personen met de juiste rechten te openen via Brightspace.

Ik kan een brondocument niet inzien. Wat is er aan de hand?

  • Als je via Brightspace het Ouriginal-rapport bekijkt, moet je inloggen om alle bronnen (waar je toegang toe krijgt) zichtbaar te maken. Dit inloggen doe je door rechtsboven in het rapport op Profiel te klikken, te kiezen voor inloggen. Gebruik je Ouriginal Web Inbox inloggegevens om in te loggen. Bekijk de handleiding Hoe werk ik met de Ouriginal (Urkund) Webinbox? voor een uitgebreider stappenplan.
  • Als je na het inloggen de content van een bron niet kan zien kan dit verschillende redenen hebben. Bijvoorbeeld omdat het een document betreft van een andere universiteit. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de mogelijkheden wanneer het een SA (Student Assignment) bron betreft:

RU Documenten ingeleverd in Ouriginal RU Documenten voorheen ingeleverd in Turnitin Documenten ingeleverd bij andere instellingen

Content in te zien Document in plagiaatcheck Content in te zien Document in plagiaatcheck Content in te zien Document in plagiaatcheck
RU Docenten Ja Ja Ja Ja Nee* Ja
Externe docenten (buiten RU) Nee* Ja Nee Ja Nvt Nvt
* Content is wel in te zien als de student hier handmatig toestemming voor heeft gegeven.
Previous Article Veelgestelde vragen over Virtual Classroom
Next Article Waar kan ik vragen stellen over de handleidingen?