ICT in het Onderwijs

Hoe maak ik een rubric zichtbaar voor studenten?

Updated on

Als je een rubric toevoegt aan een Activity, kun je deze vooraf zichtbaar maken voor de studenten in je cursus. Op deze manier kunnen zij de rubric gebruiken als leidraad bij het maken van de assignment. 

Als je de rubric zichtbaar maakt voor studenten, dan kunnen ze deze bekijken in de assignment zelf. Daarnaast kun je de rubric ook toevoegen aan Content. Op deze manier kun je de rubric bijvoorbeeld ontsluiten voor studenten als de assignment nog niet open staat, of kun je een module maken voor de gebruikte rubric(s), zodat studenten deze gemakkelijk kunnen vinden. 

Er zijn twee manieren waarop je een rubric kunt toevoegen aan Content:

 1. Je kunt in Content een nieuw topic maken voor de rubric, of hem toevoegen aan de instructies van een bestaand topic. Je kunt de rubric bijvoorbeeld toevoegen aan het topic waarin de assignment staat waar de rubric bij hoort. Als je de rubric gebruikt voor meerdere assignments, dan kun je een nieuw topic maken voor de rubric. 
 2. Je kunt de rubric toevoegen in de beschrijving van een bestaand topic. Het voordeel van het toevoegen van de rubric in de beschrijving van het topic in de (sub)module is dat de student direct door kan klikken naar de rubric vanuit de (sub)module. Als je de link in het topic plaatst, moet de student het topic eerst open klikken. Het nadeel is dat is de rubric in de beschrijving van een topic niet zichtbaar in de Pulse app.

Om een rubric toe te voegen aan Content, moet deze gekoppeld zijn aan een assignment. Ook moet de rubric zichtbaar zijn voor studenten.

Rubric toevoegen in een nieuw topic

 1. Navigeer naar Content in de navbar van je cursus.
 2. Klik op de (sub)module waarin je de rubric wilt toevoegen.
 3. Klik op Upload/Create.
 4. Klik op Create a File.
 1. Geef het topic een titel.
 2. Voeg eventueel een beschrijving toe.
 3. Klik op het quicklinkicoon. Er opent een pop-up.
 • Klik op Rubrics.
 • Klik op de rubric die je wilt toevoegen. NB: als je de juiste rubric niet ziet of een nieuwe rubric wilt toevoegen, klik dan op Manage Rubrics. De Rubrics homepage opent in een nieuw venster.
 • De link naar de rubric staat nu in de beschrijving.
 • Klik op Save and Close om het topic te publiceren voor studenten.

Het topic is nu zichtbaar in de (sub)module. Als studenten deze openklikken kunnen ze via de link de rubric openen.

Rubric toevoegen aan de beschrijving van een topic in de (sub)module

Je kunt de rubric ook direct zichtbaar maken in de (sub)module.

 1. Klik op het pijltje achter het topic.
 2. Klik op Edit Properties In-place.
 • Klik op Add a description.
 1. Voeg via het quicklinkicoon de rubric toe op dezelfde manier als beschreven onder het kopje Rubric toevoegen in een nieuw topic.
 2. Klik op Update.

Studenten hoeven het topic nu niet meer open te klikken, maar kunnen direct vanuit de (sub)module op de link naar de rubric klikken.

Previous Article Hoe maak ik een rubric?
Next Article Hoe kopieer ik een rubric uit de ene cursus naar een andere cursus?