ICT in het OnderwijsHandleidingen voor docenten (NL)Brightspace Docent Activities: AssignmentsHoe stel ik restrictions in voor een Assignment? Activities | Assignments

Hoe stel ik restrictions in voor een Assignment? Activities | Assignments

• Klik op Activities in de navbar van je cursus.
  • Klik op Assignments. Je landt nu op de Assignments homepage. Hier zie je alle assignments die je hebt aangemaakt.
  1. Klik op New Assignment om een nieuwe assignment aan te maken of
  2. Klik achter de gewenste assignment op het pijltje om het snelmenu te openen.
  3. Klik op Edit Assignment om de assignment te bewerken.
  • Klik op het pijltje van het tabblad Availability Dates & Conditions om deze open te klappen.

1. Kies bij Start Date vanaf wanneer studenten de assignment kunnen inleveren. Kies bij End Date vanaf wanneer studenten de assignment niet langer kunnen zien en gebruiken. Vul niks in als je de assignment direct zichtbaar wilt maken.
  2. Voeg eventueel release conditions toe.
  3. Selecteer onder Special Access eventueel of bepaalde studenten aangepaste toegang tot de assignment krijgen door op Manage Special Access te klikken.

Is het handig voor studenten om de assignment nog in te kunnen zien na het inleveren van de opdracht, bijvoorbeeld voor de tentamenvoorbereiding? Vul dan niets in bij End Date. Vul wel een deadline in bij Due Date. Studenten houden op deze manier toegang tot de assignment en kunnen nog steeds opdrachten inleveren, maar jij als docent ziet duidelijk wanneer een opdracht te laat is ingeleverd. Als je wel een End Date instelt zien studenten nog wel de titel van de assignment, maar kunnen ze deze niet mee openen (dit geldt ook voor de periode van de eventuele Start Date). Ze kunnen wel nog de eventuele beoordeling en feedback bekijken.

Manage Special Access

Klik in het tabblad Availability Dates & Conditions onder Special Access op Manage Special Access. Er opent zich het volgende venster:

Vervolgens kun je kiezen tussen:

• Selecteer Allow users with special access to submit outside the normal availability dates for this folder als voor bepaalde studenten andere data gelden.
  • Selecteer Allow only users with special access to see this folder als enkel bepaalde studenten deze folder mogen zien.
  • Klik op Add Users to Special Access om studenten te kiezen die speciale toegang hebben. Er opent zich het volgende venster:
  1. Als je wilt dat bepaalde studenten een andere deadline hebben dan de rest van de groep, stel dan onder Due Date een aangepaste deadline in.
  2. Als je wilt dat enkel bepaalde studenten de assignment kunnen zien, vul dan een aangepaste Has Start Date en/of Has End Date in.
  1. Maak gebruik van de zoekopties om de studenten te vinden die vallen onder de aangepaste toegang:
    • Selecteer in het dropdownmenu onder View By of je onder alle studenten in de cursus wilt zoeken (User) of in een bepaalde groep (Groups) en klim op Apply. Als je gekozen hebt voor een groep, kun je vervolgens in het dropdownmenu selecteren in welke groep je wilt zoeken (klik wederom op Apply).
    • Vul in de zoekbalk (een deel van) de naam of het studentnummer van de gewenste student in om deze snel te vinden. Klik vervolgens op enter (op je toetsenbord) of op het vergrootglasicoon.
  2. Selecteer de gewenste student(en). Vink het bovenste hokje aan om alle studenten in het zoekfilter te selecteren.
  3. Klik op Save om terug te keren naar de Edit Assignment pagina.

Door op groep te zoeken, kun je gemakkelijk een hele groep binnen de cursus aangepaste toegang geven zonder dat je elke student individueel hoeft op te zoeken en toe te voegen.

Wil je tijdens de cursus de end date aanpassen voor studenten met aangepaste toegang? Dan doe je dit door nogmaals te klikken op Add users to Special Access. Hier pas je de end date aan, selecteer je alle studenten voor wie deze nieuwe datum geldt en klik je op Save. Je past dus niet de end date van de assignment aan! Als je de end date voor de gehele assignment aanpast, wordt dit niet doorgevoerd voor de studenten met aangepaste toegang.