ICT in het Onderwijs

Hoe gebruik ik bookmarks?

Updated on

Bookmarks

Maak gebruik van bookmarks om snel naar bepaalde/favoriete content (topics) te navigeren. Door een topic te bookmarken, maak je een linkje naar dat topic dat je snel kunt openen via je persoonlijke Bookmarksoverzicht. Je kunt op twee manieren naar je bookmarks navigeren: via Course Home en via Content.

Via Course Home:

Als je op een cursus klikt, kom je terecht op de Course Home (cursushomepage). Je vindt je bookmarks rechtsonder in het scherm. Klik op een bookmark om naar het topic te navigeren.

Via Content:

Klik op Content in de navbar van de cursus, je landt op de contentpagina/module waar je het laatst gebleven was. Klik in het menu aan de linkerkant van het scherm op Bookmarks om naar je gebookmarkte topics te navigeren (het getal geeft het aantal bookmarks aan). Klik vervolgens op een topic om deze te openen.

Bookmarks toevoegen en verwijderen

  1. Navigeer naar de gewenste (sub)module.
  2. Klik op het topic dat je wilt bookmarken.
  • Klik rechtsboven in het scherm op het bookmarkpictogram om het topic aan je lijst met bookmarks toe te voegen (deze kleurt dan blauw). Als er al een bookmark aan het topic zit, klik je op het bookmarkpictogram om deze te verwijderen.
Previous Article Hoe gebruik ik Tasks in mijn agenda (Calendar)?
Next Article Wat kan ik onder Content?