ICT in het Onderwijs

What's New? Mei 2020

Updated on

Op 29 mei 2020 is er een nieuwe versie van Brightspace (20.20.05) uitgerold op de productieomgeving. Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

Wijzigingen/Aanpassingen

Feedback bij verborgen rubrics

Er is een nieuwe optie toegevoegd bij het kiezen voor de zichtbaarheid van een rubric. Wanneer je er voor kiest om studenten de rubric niet te tonen, ook niet achteraf, kan de feedback van de rubric wel gepusht worden naar de student. De student krijgt dan te zien welke score ze per criteria hebben gehaald in de Overall Feedback. Ze krijgen de rubric zelf en de beschrijvingen van de andere criteria niet te zien. 

Calendar: Meerdere items verwijderen

In de List View van de Calendar is het nu mogelijk om meerdere kalender items in één keer te verwijderen. Hoe je dit doet lees je in de handleiding Hoe verander ik bestaande events in de calendar?

Pulse app voor Android: pinnen van cursussen

Android gebruikers kunnen nu in de Pulse app cursussen vastpinnen. Op deze manier verschijnen de cursussen bovenaan, wat overzicht kan bieden. Meer over de Pulse app lees je in de handleiding Hoe gebruik ik de Pulse app?

Meeting in Virtual Classroom verwijderen

Het is nu mogelijk om geplande meetings in de Virtual Classroom te verwijderen. Voorheen kreeg je hier een foutmelding. Hoe je dit doet lees je in de handleiding Hoe verwijder ik een geplande meeting uit Virtual Classroom?

Kaltura: afspeelsnelheid aanpassen

Bij het afspelen van Kaltura video's is het nu mogelijk de afspeelsnelheid aan te passen.

Create File: tekstgrootte gewijzigd

Wanneer je een nieuwe File aanmaakt in content, is de standaard lettergrootte nu 16. Voorheen was dit 12. Wanneer je zelf standaard Font Settings hebt aangepast voor je cursus wordt dit niet overschreven. Hoe je een standaard lettertype en -grootte voor je cursus instelt lees je in de handleiding Hoe pas ik mijn accountinstellingen aan?

Editor: Nieuw sjabloon

In de Editor kun je kiezen voor een nieuw sjabloon (RU-blank page) waarbij het lettertype en de opmaak van de tekst uniform is aan de opmaak die Brightspace hanteert. Hoe je werkt met sjablonen lees je in de handleiding Hoe gebruik ik sjablonen in de Editor (Templates).

Previous Article What's New? Juli 2020