Hoe gebruik ik de ePortfolio App?

De ePortfolio app, D2L ePortfolio, wordt niet meer ondersteund en is niet meer te downloaden. De app is nog wel bruikbaar als je deze al eerder hebt gedownload.

Items die je opent in de app worden gedownload in het geheugen van je mobiele telefoon. Wanneer je uitlogt, worden de items verwijderd en wordt het geheugen weer vrijgemaakt. Uitloggen kan bij de settings.

De standaard instelling van de app laat het toe om bestanden te downloaden met mobiel netwerk. Het is verstandig om dit uit te zetten, omdat dit van je databundel afgaat. Deze optie kan je aanpassen bij de settings.

Hierboven zie je het beginscherm van de ePortfolio app. Deze pagina is vergelijkbaar met het tabblad My Items van de ePortfolio browser-variant en toont een lijst van items.

Het plusje (zie oranje veld in bovenstaande afbeelding) kan worden gebruikt om een item toe te voegen. Het vergrootglas kan worden gebruikt om een item te zoeken.

Door op een item uit de lijst te klikken kan je het individuele item bekijken. Je kan vervolgens een item sharen, tags toevoegen en reacties achterlaten. Dit werkt allemaal hetzelfde als in de browser-variant. Je kan ook sharen met een Sharing Group, maar deze kunnen niet worden aangemaakt in de ePortfolio app. Je kan niet de rechten van een ontvanger aanpassen zoals dat kan in de browser-variant.

Presentaties en collecties kan je niet openen in de ePortfolio app. Deze worden geopend in de browser van je mobiele telefoon.

  1. Klik linksboven om het menu te openen. Hier kan je switchen tussen de schermen My Items, Shared with me en Activity feed. Er is geen equivalent voor het Sharing Groups-scherm van de browser-variant.

Shared with me geeft een overzicht van de items die met jou zijn gedeeld. Deze pagina komt overeen met het tabblad Explore van de browser-variant.

Activity feed geeft een overzicht van recente activiteit die heeft plaatsgevonden. Deze pagina komt overeen met het tabblad ePortfolio van de browser-variant.

Settings

  1. Klik op de drie puntjes.
  2. Klik op Settings.

Sync now zorgt dat de app alle recente veranderingen van de server af gaat halen. Dit is vergelijkbaar met het refreshen van de browser-variant.

  1. Klik op Log out of ePortfolio om uit te loggen.
  2. Vink het selectievakje Sync over WiFi only aan om enkel bestanden via WiFi binnen te halen.