ICT in het Onderwijs

Rol voor inzage in toetsen, vragen en statistieken

Updated on

Inzicht tentamens binnen Cirrus 

Nu het aantal tentamens dat in Cirrus wordt afgenomen toeneemt, zal ook de vraag vanuit examen commissies en andere organen voor inzage van afgenomen toetsen voor het bepalen van het kwaliteitsniveau, toenemen. Vandaar dat we hieronder uiteenzetten hoe dit ingeregeld kan worden.

Wat dient inzichtelijk te worden:

  1. Het tentamen zoals dit afgenomen is. Dit kan via de voorbeeld modus van een tentamen.
  2. De gestelde vragen en het antwoord model. Het previewen van een tentamen geeft voor een aantal vraagtypes het antwoordmodel weer. Voor de overige vragen dient dit bekeken te worden in de collectie.
  3. De toets en item statistieken.

 Wie 

Al het wetenschappelijk personeel heeft een account in Cirrus, alle andere gebruikers dienen een account aan te vragen. De standaard rol die een medewerker krijgt is de rol van teacher. Mocht een medewerker toegang nodig hebben voor inzage in toetsen, maar verder geen andere werkzaamheden hebben in Cirrus, dan kun je ervoor kiezen om de rol aan te passen naar de audit rol. Deze rol laat alleen de tabbladen assessments en libraries zien.

Mocht de medewerker al gebruik maken van Cirrus, hoef je de medewerker alleen toegang te geven tot de betreffende toets en library. Het is namelijk niet mogelijk om twee rollen te hebben in cirrus.

Toegang toetsen en statistieken

Los van de rol die medewerkers hebben (teacher of audit) dient de betreffende toets met hem of haar gedeeld te worden. Op toets niveau hebben we hiervoor de rol audit aangemaakt. Met de medewerker kan dan de toets met deze rol gedeeld worden. De medewerker kan dan de toets bekijken en previewen, maar niks wijzigen. Ook kan de medewerker de bijbehorende statistieken van de toets inzien.

Toegang collectie

Omdat niet alle antwoordmodellen van de vragen zichtbaar zijn tijdens de preview, kan het handig zijn om ook toegang te geven tot de betreffende collectie. Ook hiervoor hebben we een aparte rol aangemaakt, audit, die de medewerker alleen lees rechten geeft tot voor die specifieke collectie.

Previous Article Handige documenten voor FCDT'ers
Next Article Welke instellingen kan ik gebruiken voor een formatieve toets?