ICT in het Onderwijs

Hoe kan ik Youtube video's streamen in items?

Updated on

Je kunt in Cirrus video's van Youtube of Vimeo toevoegen aan je items. Klik hier als je een video wilt gebruiken die op je computer staat, die kan je dan toevoegen als media-element.

Als je video's van bijvoorbeeld YouTube wilt gebruiken, voeg je deze niet eerst toe aan je bibliotheek. In plaats daarvan stream je ze vanaf de externe bron. Ook grote video's kun je beter streamen dan direct toevoegen aan je bibliotheek. Daarvoor zet je de video eerst online. Vervolgens voeg je bij het maken van het item, de video toe welke je wilt streamen.

Open Youtube of Vimeo in de browser en zoek de video die je wilt tonen. Als je deze aanklikt om af te spelen, krijg je de juiste URL in de adresbalk te zien. Deze kun je kopiëren om later in het item te plakken.

  • Navigeer naar Bibliotheek via de linkernavigatiebalk.
  • Klik op de collectie waarin je het item met video wilt toevoegen.
  • Klik op Toevoegen en selecteer het gewenste vraagtype of open een bestaand item. 
  1. Vul of plak de URL van de video
  2. Klik op het groene vinkje om te bevestigen

Houd rekening met de volgende zaken:

  • Begin de vraag met tekst, zodat de video op de tweede regel komt. Als je begint met de video, krijgt het item namelijk de titel <video>. Daarnaast kun je ook zelf een titel aan het item geven.
  • Het is momenteel alleen mogelijk om video's toe te voegen van Youtube of Vimeo. Andere streaming platforms worden niet ondersteund.
Previous Article Hoe kan ik PDF-bestanden gebruiken in een toets?
Next Article Hoe deel ik een media-element?