ICT in het Onderwijs

7. Veelgestelde vragen over het gebruik van ePortfolio

Updated on

Kan ik als docent voor mijn BKO/UKO een portfolio maken met ePortfolio?

Iedereen is vrij zelf gebruik te maken van ePortfolio. Enkele faculteiten zetten ePortfolio daadwerkelijk in voor de docentkwalificaties vanaf september 2018: Faculteit Sociale Wetenschappen en Faculteit der Rechten. Meer informatie daarover is te verkrijgen bij de desbetreffende TIP’s.

De ePortfolio functies werken niet zoals beschreven, hoe kan dat?

Wellicht gebruik je een browser die niet wordt ondersteund door Brightspace. Kijk op https://documentation.brightspace.com/EN/brightspace/requirements/all/browser_support.htm om te lezen welke browsers je het beste kan gebruiken. Google Chrome wordt aangeraden als standaardbrowser voor het gebruik van Brightspace ePorfolio.

Wat is het verschil in werken in het portfolio vanuit de browser op verschillende devices?

Op de telefoon, tablet en computer werkt het ePortfolio goed in de browser.

Let op; bij het sharen van een item via je je telefoon of tablet werkt op sommige devices de zoekfunctie niet. Als je op enter drukt na het typen van een naam, springt de cursor naar het toevoegen van een externe user in plaats van het zoeken naar een naam, u-nummer of emailadres.

Wat zijn RSS-feed settings in het ePortfolio?

De RSS Update is een manier om updates te krijgen over activiteit uit je ePortfolio, via bijvoorbeeld een RSS reader. Je kan een beperkt overzicht krijgen over feedback die op jouw items is gegeven of over invites die naar jou zijn gestuurd. Het is de bedoeling dat je deze pagina(s) toevoegt aan een RSS-reader, Je krijgt dan een melding in je browser als iemand feedback op een item achterlaat of een invite stuurt.

Een goede RSS-feed applicatie voor Chrome is deze extensie. Meer informatie over RSS-feed applicaties en verschillende alternatieven voor zowel computers als mobiele telefoons vind je hier.

Feedback RSS

  1. Klik op Settings.
  1. Klik op Feedback RSS.

Hier vind je een beperkt overzicht van wanneer er iets gebeurt met een item uit jouw ePortfolio. Het geeft verder geen informatie over het desbetreffende artefact.

Invite RSS

  1. Klik op Settings.
  1. Klik op Invite RSS.

Hier vind je een beperkt overzicht van invites die naar jou gestuurd zijn. Er staat alleen de naam van het gedeelde document, niet wie de invite heeft gestuurd.

Previous Article 6. Veelgestelde vragen over de samenwerking tussen Brightspace LMS en ePortfolio
Next Article Uploaden en delen van videos in het ePortfolio en feedback erop geven en ontvangen