ICT in het Onderwijs

5. Veelgestelde vragen over werken met ePortfolio presentaties

Updated on

Kan een student een presentatie uit hun ePortfolio ook inleveren in een cursusopdracht?

Ja dat kan. Als docent zie je gewoon de layout van de presentatie, met links naar de documenten. Je kan hier echter geen comments achterlaten op de presentatie, zoals je dat in het ePortfolio zou kunnen doen.

Als de student later via het ePortfolio nog iets edit in de presentatie, dan verandert dit niet in de ingeleverde presentatie.

Let op: Een student kan géén presentatie inleveren in een cursusopdracht als er een link in staat naar een document (met feedback) uit een eerdere cursusopdracht.
Met andere woorden, een document met feedback uit een cursus kan niet nogmaals ingeleverd worden (via een presentatie of als een losstaand item).

Als een student een submission met feedback uit hun ePortfolio plaatst in een presentatie, wordt de feedback dan ook weergegeven in de presentatie?

De feedback die een student op een submission in een cursusopdracht heeft ontvangen, kan (eventueel inclusief ingeleverde opdracht) naar het ePortfolio gestuurd worden. 

Dit item kan daarna in een presentation worden opgenomen.

In de presentation kan je op dit item klikken, waarna zich een scherm opent met de feedback, ingevulde rubric(s) en (eventueel) de ingeleverde opdracht. 

Kan het reviewscherm van een presentatie ook worden geopend in een nieuw scherm?

Dit kan niet automatisch ingesteld worden, maar het is wel mogelijk om het review scherm 'handmatig' op een nieuw tabblad van de browser te laten openen. 

Er zijn twee manieren om het review scherm in een nieuw tabblad te openen:

Manier 1: Houdt de Control-toets ingedrukt terwijl je op Review Presentation klikt.
Manier 2: Klik met de rechtermuisknop op Review Presentation. Kies vervolgens Link openen in nieuw tabblad.

Previous Article 4. Veelgestelde vragen over feedback geven in ePortfolio
Next Article 6. Veelgestelde vragen over de samenwerking tussen Brightspace LMS en ePortfolio