ICT in het Onderwijs

4. Veelgestelde vragen over feedback geven in ePortfolio

Updated on

Kan een docent een rubric die al is gebruikt in een ePortfolio nog wijzigen?

Als een docent een rubric wil aanpassen die al is gebruikt (ingevuld) voor het geven van feedback op een gedeeld ePortfolio document, volgt de volgende melding: Rubric has assessment and can not be edited or deleted.

De docent kan wel een kopie maken van de gebruikte rubric, daarin zijn aanpassingen doen en de rubric vervolgens opslaan met een nieuwe naam. Vervolgens kan deze kopie worden gekoppeld aan een assignment. 

 Voor het maken van een kopie  van een rubric: 

  1. Ga in de rol teacher naar Administration.
  2. Klik op Course Admin.
  3. Klik op Rubrics. 
  4. Klik op V naast de betreffende rubric.
  5. Kies copy.

Ook als de rubric is gebruikt voor de beoordeling van een submission bij een assessment uit een cursus, kan deze niet meer worden gewijzigd.

Kan je rubrics pushen?

Nee. een docent kan alleen items uit hun ePortfolio pushen (files, presentations, collecties etc). Een rubric wordt in Brightspace zelf aangemaakt en kan gekoppeld worden aan documenten. Het is geen zelfstandig document en kan daardoor niet als zodanig worden gepushed.

Als een document met daaraan gekoppeld een rubric wordt gepushed, wordt de rubric meegepushed.

Als een student een submission met feedback naar het ePortfolio stuurt, is het niet zichtbaar van wie de feedback komt, klopt dat?

Ja dit klopt.
Wanneer studenten hun ontvangen feedback op een submission in de cursus bekijken is niet zichtbaar van wie de feedback komt. Als de submission incl feedback via Add to ePortfolio naar het portfolio wordt  gezonden, is de naam van de feedbackgever ook niet zichtbaar.

Kunnen studenten als een groep een submission doen, maar de feedback individueel naar hun portfolio sturen?

Ja dat kan, als een student een groepsopdracht inlevert, kan de hele groep individueel de feedback in hun ePortfolio plaatsen.

Met de grader app kan ik submissions die zijn gedaan vanuit een ePortfolio niet zien, klopt dat?

Dat klopt. Helaas ondersteunt de grader-app geen ePortfolio-gerelateerde items en  kan een document dat is gesubmit vanuit het ePortfolio van een student niet bekeken worden in de app. Bekijk/beoordeel de submission in Brightspace via de web browser.

Previous Article 3. Veelgestelde vragen over bouwen van een ePortfolio
Next Article 5. Veelgestelde vragen over werken met ePortfolio presentaties