ICT in het Onderwijs

Welke soorten items zijn er in het ePortfolio en hoe kunnen ze worden gebruikt?

Updated on

Er kunnen verschillende soorten items worden toegevoegd aan het ePortfolio: Reflections, Links, Files, Web Documents, Form responses en Course results. De verschillende items staan hieronder beschreven.

  1. Klik op My Items.
  2. Klik op Add. Maak een keuze voor het soort item dat toegevoegd moet worden. 

Reflections

Met de optie Reflections maak je een kleine notitie aan (geen uitgebreid reflectie document). Het is handig voor snelle, korte opmerkingen of gedachtespinsels.
Je kan een reflectie los aanmaken als zelfstandig document en daarna eventueel koppelen aan een ander item. Je kan een reflectie ook vanuit een ander item aanmaken, dan is deze meteen gekoppeld aan dat item.

Met de optie Link maak je een snelkoppeling aan (link) naar een website. Een klik op de link opent de website in een nieuw tabblad.

File Upload

Met optie File Upload kun je diverse files vanuit je computer uploaden naar je ePortfolio. Bijvoorbeeld Word en Excel documenten, PDF's en plaatjes, maar ook Zip-bestanden en mappen.

Web Document

Met de optie Web Document kan je een HTML-pagina maken. Een klik op een web document item in het ePortfolio toont een nieuw venster met de  gecreĆ«erde webpagina.

Form Response

Een docent kan in een cursus een form aanmaken, deze functie wordt echter niet veel gebruikt. Een form kan in het ePortfolio worden ingevuld en toegevoegd als Form Response.

Course Results

Met de optie Course Results kun je ingeleverde opdrachten, rubrics en grades importeren naar je ePortfolio. De student kan de desbetreffende cursus selecteren en uit deze cursus de resultaten van assignments en quizzes importeren.

Previous Article Hoe navigeer ik door mijn ePortfolio?
Next Article Hoe upload ik een item naar mijn ePortfolio?