ICT in het Onderwijs

What's New? Augustus 2024

Updated on

Op 23 augustus 2024 is er een nieuwe versie van Brightspace uitgerold op de productieomgeving (20.24.8). Hieronder lees je wat de wijzigingen zijn van deze release.

MemoryLab vervangt Cerego

MemoryLab is een tool waarmee studenten parate kennis (zoals begrippen, procedures en formules) kunnen leren. Deze tool vervangt Cerego. Met MemoryLab kun je online trainingen toevoegen aan de cursuscontent in Brightspace en deze trainingen koppelen aan het gradebook. Lees meer over MemoryLab in de handleidingen.

Assignment met rubric importeren in Portflow

In Portflow kun je een Brightspace assignment toevoegen als bewijsstuk. Het was al zo dat feedback van een docent daarbij ook geïmporteerd werd. Nu geldt dat ook voor een rubric die aan de assignment gekoppeld is.

OneDrive koppelen aan Portflow

In Portflow is het nu mogelijk om jouw OneDrive te koppelen. Zo kun je rechtstreeks vanuit OneDrive bestanden uploaden naar Portflow.

Portflow templates maken met activiteiten

Portflow heeft een nieuwe functie die handig is bij het aanmaken van templates, namelijk activiteiten. Activiteiten zijn 'placeholders' waar studenten hun bewijs kunnen uploaden. De activiteit zelf kun je voorzien van een titel en beschrijving en aan één of meerdere doelen koppelen. Deze komt dan automatisch op de juiste plek in de collectie te staan als de student een bewijsstuk koppelt aan de activiteit. Dit kun je gebruiken om te verduidelijken welke bewijsstukken je van een student verwacht. Lees meer over activiteiten in de handleiding Werken met collecties en activities.

Brightspace ePortfolio niet meer zichtbaar in cursussen

Portflow is de vervanging van ePortfolio. De tool ePortfolio wordt daarom uitgezet. Dit gebeurt in fases. Vanaf nu is ePortfolio niet meer zichtbaar in de navigatiebalk in Brightspace cursussen, behalve de cursussen waar ePortfolio nog in gebruikt wordt. Je kunt ePortfolio nog wel bereiken via de homepagina van Brightspace. Vanaf 25 januari 2025 is ePortfolio niet meer te gebruiken en helemaal niet meer zichtbaar in Brighstpace.

Gebruik jij ePortfolio en wil je dat deze tool zichtbaar blijft in jouw cursus? Je kunt dit aanvragen via [email protected]  Let op: vanaf 25 januari 2025 is de tool niet meer beschikbaar.

Next Article What's New? Juni 2024